понеділок, 25 лютого 2019 р.

Рідна мова моя, поетична і пісенна

21 лютого країни світу відзначають день рідної мови. Мова – це безцінний дар, який треба шанувати, як батька і матір, родину і батьківщину.
Ми - українці. Живемо у вільній незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною мовою. А мова в нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа нашого народу.
Земля українська стародавня, така ж давня і наша мова. Учені довели, що вік нашої мови – 7 тисяч років. З покоління в покоління, в часи розквіту та падіння передавали нам предки цей скарб. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула.
Для нас рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.
Дубенська міська бібліотека №3 також долучилися до свята. В Міжнародний день рідної мови вони провели з читачами годину мовознавства. Захід пройшов цікаво і захопливо. Діти почули багато корисних фактів про нашу милозвучну чудову українську мову, взяли участь в вікторині та мовознавчій грі та ознайомились з книжковою викладкою присвяченою мовознавчій тематиці






Немає коментарів:

Дописати коментар