пʼятницю, 18 жовтня 2019 р.

Сьогодні у міському будинку культури м. Дубно відкрили виставку національного музею « Меморіал жертв Голодомору» у якій відображено спогади очевидців про жахливу трагедію бурхливого 20 століття — Голодомор в Україні.
Голод 1932-33 років охопив сучасні Київську,Харківську, Полтавську, Сумську, Черкаську, Дніпропетровську, Житомирську, Вінницьку, Чернігівську, Одеську області. України, . Голодомор 1932-1933 рр. був не випадковим явищем природного чи соціального походження, а наслідком цілеспрямовано застосованого тоталітарною владою терору голодом.
Масове фізичне винищення українських хліборобів штучним голодом було свідомим терористичним актом сталінської політичної системи проти мирних людей, проти українців як нації і, зокрема, проти селян як класу. Внаслідок чого зник не тільки численний прошарок заможних і незалежних від держави селян-підприємців, але й цілі покоління землеробського населення. Було підірвано соціальні основи нації, її традиції, духовну культуру та самобутність. Головною метою організації штучного голоду був підрив соціальної бази опору українців проти комуністичної влади та забезпечення тотального контролю з боку держави за всіма верствами населення. Під час голодомору померло понад 5 мільйона українців на найродючішій і найблагодатнішій землі Україні. Це не сухі цифри це страшна трагедія України, про яку ми не маємо права забути. Науковці національного музею у 2017 році роз”їхалися по всій Україні,щоб знайти свідків Голодомору 33,1946 років, і представити нам виставку -свідчення людей,які пережили Голодомор. Виставка буде працювати до 31 жовтня 2019 року. Запрошуємо до перегляду.










Немає коментарів:

Дописати коментар