четвер, 16 січня 2020 р.

Вони собою людство заступили.

14 грудня в України традиційно відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, котрі ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на
Чорнобильській АЕС.
Минуло понад три десятиліття від дня цього великого і незгасного лиха – Чорнобильської катастрофи, яка одразу набула глобального характеру. Чорнобиль залишив незагоєну рану на землі України та в серці її народу.
Так судилося, що саме ліквідатори першими взяли на себе цей хрест – приборкання радіаційної стихії, щоб ціною власного життя і здоров’я захистити рідну землю і весь народ.
Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддаємо данину пошани всім ліквідаторам аварії, які не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, зупинити розбурхану стихію некерованої ядерної реакції. Ви – справжні герої.
В бібліотеці №3 можна ознайомитися з літературою на цю тематику переглянувши книжкову виставку « Вони собою людство заступили».



Немає коментарів:

Дописати коментар