понеділок, 5 лютого 2024 р.

День ерудита

 Свято присвячене інтелектуально обдарованим людям, які не лише мають великий багаж знань, але й вміло ними користуються. Всебічно інтелектуально розвинена людина постійно самовдосконалюється, залюбки читає різноманітну літературу, має широкий кругозір.

На жаль, про історію походження самого свята нічого невідомо. Проте саме слово “ерудиція” має латинське походження та означає просвітленість. А ерудит – це всебічно освічена людина з багатими знаннями з різних наук. В давнину ерудитами називали вчених, які не тільки глибоко заглиблювались у свою галузь, але й робили свідомі висновки з вивченого та позбувалися свого невігластва.
Найкращими представниками ерудованих людей були стародавні єгиптяни, римляни та греки. Вони глибоко замислювалися про природу світу, особливості людини, заглиблювалися у різні наукові дослідження, філософію, мистецтво тощо. Своїм корінням більшість сучасних наук походять саме від цих стародавніх цивілізацій. Ми сьогодні теж позмагалися в ерудованості. Дітки були дуже активними, дружними, енергійними.
Подібні заходи розвивають у дітей бажання навчатися, отримувати нові знання, займатися самоосвітою та саморозвитком.
Якщо ви полюбляєте читати, до ваших послуг бібліотека, де можна знайти цікаву книгу, яку ви ще не читали.



Немає коментарів:

Дописати коментар